• Lessen1
  • Lessen2
  • Lessen3

Music4Kids

Music4Kids/ Music4Kids2.0/ scholenprojecten Eext, Gieten, Gieterveen


Music4Kids

Bij de workshop Music4Kids krijgen de kinderen Algemene Muzikale Vorming. Hierbij leren kinderen in een groep met leeftijdsgenootjes allerlei dingen over muziek. Tijdens de workshop wordt veel aandacht besteed aan maat, ritme, luisteren naar muziek, zelf muziek maken en het notenschrift. Tijdens de lessen wordt ook gezongen en op de blokfluit gespeeld. Het plezier van muziek maken staat voorop.

In de laatste lessen kunnen de kinderen verschillende muziekinstrumenten uitproberen om te kijken of ze verder willen gaan met muziekles op een ander instrument.

 

> Download hier onze AMV informatie

Music4Kids2.0

De workshop Music4Kids wordt afgesloten op het concert. De leerlingen worden dan uitgenodigd voor een proefles op een instrument naar keuze. Daarna stromen ze gezamenlijk door naar music4kids 2.0 Deze lessen zijn ook op de vrijdagmiddag en lopen tot de zomervakantie. Daarna nemen de kinderen definitief de beslissing om door te gaan. Ze stromen dan automatisch door naar de reguliere lessen. ( zie lessen )


Wist u dat? Muziek maakt slim!

Muziek maken is leuk en bovendien hebben wetenschappelijke onderzoeken bewezen dat het een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie en de sociale vaardigheden van kinderen. Door zelf muziek te maken wordt het intelligentiequotiënt van kinderen verhoogd en vooral het abstractievermogen en het analytisch denken sterk verbeterd. Het gezamenlijk musiceren versterkt daarbij het groepsgevoel en de discipline, evenals de sociale en emotionele vaardigheden. Bovendien leidt dit tot een positiever zelfbeeld.

Bron www.muziekmaaktslim.nl


Scholenprojecten.


Scholenproject windkracht 6 Eext, Gieterveen en Gieten
De vereniging startte in het voorjaar van 2011 met een scholenproject op de basisschool in Eext. Deze werd gehouden met groep 6. Samen met een lid van de vereniging maakten de kinderen kennis met de wereld van de blaas en slagwerkmuziek.

Buiten de Prins Willem Alexander school in Eext bezoeken we nu ook de Gieterschool, Bonnerschool in Gieten en de basisschool in Gieterveen. De lessen worden verzorgt door onze muziekdocent Pieter de Jonge (zie docenten ) en worden gegeven onder schooltijd.

Het project bestaat uit vier lessen van een uur. Eerst leren de kinderen wat een orkest is en hoe die klinkt. De tweede les behandeld de koperinstrumenten ( bugel, trompet enz. ). Hoe werken ze en wat is hun klank. De derde les zijn de hout instrumenten aan de beurt ( o.a. de saxofoon ) De vierde les behandelt de slagwerk familie.

Dit project wordt afgesloten samen met het A orkest. Op school komen we dan samen voor een afsluitingsoptreden. Hierbij werken kinderen en orkest samen. Daarna is het tijd om alle instrumenten te proberen Na afloop kan een instrument naar keuze worden uitgekozen. De kinderen krijgen dan een gratis proefles. Deze afsluiting wordt geleid door onze docent Pieter de Jong.

Vinden de kinderen het erg leuk en wil men verder dan stromen ze automatisch door naar de reguliere lessen. ( zie lessen )

> Download hier onze folder over onze muzieklessen

 

Toegang leden

Legetøj og BørnetøjTurtle