• A-orkest1
  • A-orkest kerst
  • Buiten

A orkest

Het A-orkest van de vereniging heeft een Fanfare bezetting. Dit houdt in dat er voornamelijk plaats is voor slagwerkinstrumenten en koper instrumenten zoals bugels, trompetten, baritons enz. De saxofoons zijn de enige houtinstrumenten in dit orkest. 

Orkest

We treden regelmatig op bij de vele evenementen die ons dorp rijk is. Zomers kunt u het orkest vooral beluisteren bij de zomerconcerten in Eext, Eexterzandvoort, Anderen, Gietyetrveen en Gieten? Verder spelen we als orkest bij allerlei optochten en serenades. Bij de jaarlijkse dodenherdenking op 4 mei speelt het houtensemble bij de herdenkingsdienst in de kerk, begeleiden twee slagwerkers de stoet en spelen twee trompetten de last post bij het monument. In december treden we op met ons kerstrepertoire bij allerlei kerstevenementen in Eext en Gieten.


Het repertoire van het A-orkest is zeer veelzijdig, van klassiek tot pop en van mars tot egerlander muziek. Voor elk wat wils. 
Verder treden we regelmatig op met gasten. In het verleden hebben we reeds opgetreden met Harm en Roelof, Erik Rossing, Bert Kamping en Wia buze. Verder komen lokale zangers en en koren ruim aan bod. We hebben reeds samengewerkt met Yvonne Okken uit Eext, Anka van Berkel uit Zuidlaren, Melanie Stadens uit Rolde en Gea Verhulst uit Gieten. Als koren hebben inmiddels met ons samengewerkt Het kerkkoor, De Volkszang en de Vrouwen van nu uit Eext, Pop koor Roll the voices uit Rolde, gemengd koor Gieten, Spoor Biester uit Gieten, The Eastermoor singers uit Annen en Deo cantemus uit Zuidlaren.

In april houden we ons onze jaarlijkse voorjaarsconcert voor de donateurs en overige geïnteresseerden. Deze avond staat garant voor een zeer gevarieerd programma.

Het A-orkest repeteert elke dinsdag avond van 19.30 uur tot 21.30 uur in de gymzaal aan 't Witzand in Eext. 16 keer per jaar wijkt het orkest uit naar het dorpshuis in Eext. De gymzaal wordt dan voor sportdoeleinden gebruikt. De uitwijkdata staan vermeld op de agenda.

U bent van harte welkom om een keer een repetitie te volgen.Het A-orkest staat onder leiding van dirigent Bert Strijker. ( zie muzikale leiding )

 

Toegang leden

Legetøj og BørnetøjTurtle