• Leerlingorkest2
  • Leerlingorkest-kerst
  • Leerlingorkest-uitvoering

B-orkest

B-orkest ( leerlingenorkest )

Het B-orkest heeft een fanfare bezetting. Buiten het slagwerk spelen hier alle hout en koper instrumenten. Als je als leerling muzikant start met het lessen stroom je automatisch door naar het C-orkest. Na enige tijd samen oefenen stromen de muzikanten individueel door naar het B orkest. Muzikanten die weer een nieuwe start gaan maken op een instrument komen ook eerst in dit orkest. 

Het B orkest staat onder leiding van Pieter de Jong ( zie muzikale leiding )

Het hoofddoel van dit orkest is het samenspelen, en zodoende het opbouwen van muzikale ervaringen. Deze ervaringen zijn van groot belang voor de ontwikkeling van de muzikant. De muzikanten zelf vinden het vooral erg leuk. De leerlingen blijven zolang als het nodig is in dit orkest.

Na het behalen van het A diploma of op advies van de docent wordt een overstap naar het A-orkest voorbereid. Dit doen we om de leerlingen zo goed als mogelijk is voor te bereiden op een niveau die aanzienlijk hoger is dan wat hij of zij is gewend.

Doorstromen gebeurd zoveel mogelijk in groepsverband. In eerste instantie spelen de leerlingen in het beide orkesten. Dit omdat er anders een muzikaal gat komt bij het B-orkest. Na zomervakantie stapt de leerling definitief over. Wel worden de leerlingen nog gevraagd om het B-orkest te ondersteunen bij optredens.

Het repertoire van het B-orkest is zeer gevarieerd.


Wilt u meer informatie over dit orkest neem dan contact op met de vereniging. (zie contact)

Toegang leden

Legetøj og BørnetøjTurtle